11 Kasım 2023 Cumartesi

İnternetten Para Kazanmanın Yolları

 

internetten nasıl para kazanılır

İnternetten Para Kazanma nedir?

İnternetten Para Kazanma; internetten gelir elde etme sürecidir ve günümüzde çok popülerdir. Yapılan araştırmalara göre ABD'de her 6 kişiden 1 kişinin internetten para kazanma işleriyle uğraştığı ortaya çıkmıştır. İnternetten para kazanma faaliyetleri Turkiye'de de popülerliğini arttırmaktadır. 

Evde otururken hem boş zamanlarınızı değerlendirebilir, hem de bu zamanı değerlendirirken elde ettiğiniz gelir, size finansal özgürlük ve harcamalarınızı azaltma gibi pek çok fayda sağlar. Bu makalede, internetten para kazanmanın yolları hakkında detaylı bilgi vereceğiz. 

İnternetten Para Kazanmanın En Güvenli 13 Yolu

  1. Freelance Çalışma (Serbest Çalışma),
  2. Kendi Bloğunuzu Oluşturma,
  3. İçerik Yazımı,
  4. Online (çevrimiçi) Öğretmenlik,
  5. Online Veri Girişi, 
  6. Çeviri - Tercüme işi,
  7. Sosyal Medya Yönetimi,
  8. YouTube İçeriği Oluşturma,
  9. Online İş Ortaklıklığı,
  10. Sanal Asistanlık,
  11. Fotoğrafçılık (Stock Fotoğrafçılık),
  12. Dropshipping,
  13. Anket doldurarak para kazanma, 

internetten nasıl para kazanılır


1- Freelance Çalışma (Serbest Çalışma):

Freelance Çalışma nedir? Sorusunu kısaca "serbest çalışma" şeklinde cevaplandirabiliriz. Tanım olarak; Freelance iş modelini, bir kuruma veya bir şirkete bağlı olmadan, genellikke bir proje veya bir sözleşme kapsaminda sunulan hizmetler olarak tanımlamak da mümkündür. Günümüzde bu faliyetlerin büyük çoğunluğu internet üzerinden verilmektedir. 

Freelance çalışanların pek çoğu; "Çayınızı yudumlarken" "Kahvenizi içerken" "bir yandan da para kazanın" sloganıyla çalışma şekillerini tanımlarlar.

Freelance çalışma, internetten para kazanmanın en popüler ve en çok kazandıran yollarından biridir. Çalışma zamanınızı ve rutininizi çoğunlukla kendinize göre ayarlayabileceğiniz bu çalışma şeklinde birden çok iş yapabilirsiniz. İnternette farklı becerilere sahip insanları ve işverenleri bir araya getiren internet siteleri sayesinde kendi becerilerinize göre sizin için en uygun işi bulmanız mümkündür. Web tasarımcılığı, grafikerlik, oyun geliştiriciliği, sosyal medya uzmanlığı vb. konular en popüler olanlarıdır.

Her çalışma alanında olduğu gibi, Freelance çalışma alanlarında başarılı olmanın sırrı; çok çalışmaktan ve asla pes etmemekten geçmektedir. 

İnternette Freelance iş bulabileceğiniz bazı platformlar:
  • Armut.com
  • Bionluk.com
  • Pariyer.com
  • Fiverr.com
  • Webly.com
  • Upwork.com
  • Freelancer.com

2- Kendi Bloğunuzu Oluşturma:

Hobinizi işe dönüştürün, kendi bloğunuzu oluşturun ve para kazanın;

Yeteri kadar bilgi sahibi olduğunuz bir uğraşın, bir beceriniz, bir hobiniz ya da yeterli araştırma kaynağına sahip olduğunuz konular varsa, kendi yazılarınızı yazmanız için hiçbir engeliniz kalmıyor demektir. Bir web tasarımcısına hazırlatabileceğiniz; hatta belki kendi kendinize hazırlayabileceğiniz bir site ile kendi blog yazılarınızı yazmaya başlayabilirsiniz. Bu arada internet üzerinde kendi sitenizi oluşturmanıza yardım edecek pek çok materyal ve kaynağın bulinduğunu da söyleyelim. Bu kaynaklarla kendi blog siteniz için alan adınızı, şablonlarınızı ve sitenizin genel tasarımını seçebilir ve kendi sitenizi oluşturabilirsiniz. Başlangıç olarak blogger.com veya WordPress.com üzerinden ücretsiz kayit olup blog sitenizin temellerini atabilirsiniz. 

internetten nasıl para kazanılır



Oluşturduğunuz blog ziyaretçi çekmeye başladığında, her tıkta para kazanmanıza yardımcı olacak reklam uygulamalarına (Google Adsense, Yilix Media vb.) kayıt olarak siteniz üzerinden para kazanabilisiniz. Blog siteniz ne kadar çok ziyaretçi (trafik) alırsa, sizde okadar çok kazanç elde edersiniz.

Ancak her çalışma alanında olduğu gibi, bloggerlık konusunda da başarılı olmanın sırrı; çok çalışmaktan ve asla pes etmemekten geçmektedir. 

3- İçerik Yazımı:

Bilgisayar başında klavyenizin hakkını vermenin tam zamanı;

Eğer kaleminize ve yaratıcılığınıza güveniyorsanız, hakim olduğunuz ve araştırmalar yapabileceğiniz bir konuda içerik oluşturarak para kazanabilirsiniz. Günümüzde pek çok kişi müşterileri için makaleler yazmaktan, blog yazıları yazmaya, sosyal medya gönderileri oluşturmaktan, reklam broşürü oluşturmaya kadar pek çok konuda yazı yazarak para kazanmaktadır. Evinizden çıkmadan yapabileceğiniz en rahat ve kolay işlerden biri olan içerik yazarlığı için birçok siteye başvurabilirsiniz. Ayrıca yine içerik yazarları ve içeriğe ihtiyacı olan mecraları birbiriyle buluşturan birçok siteye internetten ulaşabilirsiniz. 

İçerik yazarlığı için başvurabileceğiniz bazı platformlar:

  • Armut.com
  • R10.com
  • Wmaraci.com
  • icerikevreni.com
  • icerik.net
  • icerikbulutu.com

internetten nasıl para kazanılır


4- Online (çevrimiçi) Öğretmenlik:

Belirli bir konuda uzman ve yetkinseniz, insanlara evinizden çıkmadan özel olarak veya gruplar halinde dersler verebilirsiniz. Online (çevrimiçi) dersler vererek hedef kitlenizi genişletebilir, gelirlerinizi de katlayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca online (çevrimiçi) öğretmenlik yaparak hem karşınızdaki kitleye bildiklerinizi aktarabilir, hem de bilgilerinizin surekli olarak taze kalmasını sağlayabilirsiniz!

İnternet mecralarinda alanında uzman olan insanları, eğitmenleri ve öğrencileri bir araya getiren birçok platform bulunmaktadır. Bu platformlarda vereceğiniz online derslere hemen kayıt olup işe başlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olacak şey ise çok basit: internet ve internet erişimi olan kameralı bir adet bilgisayar!

Online (çevrimiçi) öğretmenik yapabileceğiniz bazı platformlar:

  • Udemy.com. 
  • Onlineders.com
  • Ozeldersalani.com
  • inekle.com

5- Online Veri Girişi:

İnternet üzerinden veri girişi yaparak para kazanabilirsiniz!

Dijitalleşen dünyada şirketlerin, kurumların en değerli varlıklarından biri hiç şüphesiz sahip oldukları kayıtlar ve verilerdir. Bunun doğal sonucu olarak, veri girişi bir çok işi kapsayan geniş kapsamlı bir terim olarak her geçen gün popülerliğini arttırmaktadır. İnternette veri girişi kategorisinde sekreterlik, ses kayıtlarını yazıya çevirme, hızlı yazma becerisi gerektiren katılım ve kodlama gibi çeşitli işler bulup para kazanabilirsiniz. Bu kategorideki tüm işlerin ortak noktası veri işleme programlarının kullanılarak bir veritabanına bilgilerin girilmesidir. 

internetten nasıl para kazanılır



Bu sektörde ödemeler saatlik veya tuş başına yapıldığı için yazma hızı bu işler için olmazsa olmaz bir gereksinimdir. Veri girişi için yazma hızınıza güveniyorsanız, internette bu konuda birçok site bulunmaktadır. 

Online Veri girişi ile ilgili faydalanabileceğiniz bazı platformlar:

  • Fiverr.com
  • Guru.com 
  • Clickworker.com
  • Capitaltyping.com
  • Smartcrowd.com   

internetten nasıl para kazanılır


6- Çeviri - Tercüme işi:

Yabancı dil bilginizi konuşturun! Tercüme işlerinden de güzel paralar kazanmak mümkün! 

Teknolojik araçların gelişmesiyle her ne kadar gündelik hayatta bir çevirmene ihtiyaç duyulmasa da bazı belgelerin kaynak dilden başka dillere çevrilmesinde her zaman bir profesyonele ihtiyaç duyulmaktadır. Eğer bir çeviri firması çatısı altında bu işi yapmak istemiyorsanız freelance çevirmenlik tam size göre bir iştir. 

İnternette çevirmenleri ve işverenleri buluşturan birçok platform bulunmaktadır. Bu platformlara kayıt olarak, bildiğiniz yabancı dillerde çeviri yapıp para kazanabilirsiniz. Böylece bildiğiniz yabancı dili de geliştirmiş olursunuz. Yaptığınız her tercüme işiyle kazandığınız paranın yanısıra,  derin bir tecrübeye de sahip olacaksınız, buda sizin için kaliteli ve güçlü bir referans kaynağı olacaktır.  

Freelance çevirmenlik ile ilgili faydalanabileceğiniz bazı platformlar:

  • bionluk.com
  • armut.com
  • protranslate.net
  • Fiverr.com
  • Gengo.com
  • Thewordpoint.com
  • Languageline.com  

internetten nasıl para kazanılır


7- Sosyal Medya Yönetimi:

Sosyal medyada (facebook, Instagram ve Twitter'da) gezinerek para kazanın;

Sosyal medya mecralarında yeteri kadar uzmanlığınız bulunuyorsa veya daha önce bu konularda iş deneyiminiz varsa, evden sosyal medya yönetimi yapmak sizin için harika bir iş seçeneğidir. Sosyal medya önceleri sadece akrabalar, arkadaşlar ve diğer yabancılarla iletişim kurma aracıyken, günümüzde bir iş kolu haline gelmiştir.

Günümüzde iş dünyasının hemen hemen tamamının dijital dünyada bir varlığı bulunmaktadır. Bu varlıklar çoğunlukla sosyal medya hesaplarıyla güçlendirilmektedir. Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarında şirketlerin ve hatta kişilerin sosyal medya stratejilerini geliştirerek evden para kazanabilirsiniz. Bu konularla ilgili olarak "Google Dijital Atölye - Learn digital.withgoogle.com"'deki derslere katılıp gereken bilgi ve eğitimi ücretsiz alabilir, bu egitimletinizi oradan sertifikalandırabilirsiniz.

internetten nasıl para kazanılır


8- YouTube İçeriği Oluşturma:

YouTube’da veya benzer diğer video platformlarında orijinal içerik oluşturun ve paylaşın, reklamlardan gelir elde edin.

Belki yazı yazmak size sıkıcı ve itici geliyordur. Buna karşın, kendinizi kamera önünde daha rahat ve etkin hissediyorsanız YouTube’da içerik üretmeyi düşünebilirsiniz. Istediğiniz konuda internet kullanıcılarına hitaben üreteceğiniz görüntülü içeriklerle YouTube üzerinden para kazanabilirsiniz. 

9- Online İş Ortaklıklığı:

Web siteniz, YouTube kanalınız veya yönettiğiniz sosyal medya hesabı artık çalışır hale geldikten sonra, diğer şirketlerin sahip olduğunuz site ya da hesaplara şirketle ilgili web bağlantılarını eklemelerine izin vererek bu şirketlerle online iş ortaklığı yapabilirsiniz. 

Satış ortaklığı, İçerik pazarlaması, Affiliate marketing gibi isimlerle de anılan online iş ortaklığı, tanımlanmış bir kitleyi çekmek ve elde tutmak için değerli, alakalı ve tutarlı içerik oluşturmaya ve dağıtmaya odaklanan bir pazarlama stratejisidir. 

Makalenin baş taraflarinda ifade ettigimiz gibi, Online iş ortaklığı  konusunda da başarılı olmanın sırrı; çok çalışmaktan ve asla pes etmemekten geçmektedir. 

Online iş ortaklığı ile ilgili faydalanabileceğiniz bazı platformlar:

  • Simart.me
  • Amazon.com
  • Clickbank.com
  • Cloudway.com
  • Admitat.com
  • Impact.com 

10- Sanal Asistanlık:

Günümüzde pek çok şirketin yoğun çalışma temposu içinde olduğunu ve çok meşgul olduklarını göz önüne aldığımızda, bu şirketlerin bir takım işlerini yöneterek onlara sanal asistanlık yapabilirsiniz. Evinizde bir yandan çayınızı yudumlarken, diğer yandan bu şirketlerin tüm kurumsal işlerini yapabilirsiniz. Bu işleri;  telefon görüşmeleri yapma, e-posta yazışmaları yapma, internet araştırmaları yapma, veri girişleri, randevu planlama, proje yönetimi ve grafik tasarım gibi birçok iş kolu şeklinde sıralayabiliriz.

internetten nasıl para kazanılır



Sanal asistanlık işi bulabileceğiniz bazı platformlar:

  • Indeed.com - tr.indeed.com
  • Jooble.org - tr.jooble.org
  • Bionluk.com

11- Fotoğrafçılık (Stock Fotoğrafçılık):

Çektiğiniz güzel fotoğraf ve videoları paylaşarak para kazanabilirsiniz: 

Güzel bir dijital fotoğraf makineniz, birde güzel ve kaliteli gorselleri yakalama kabiliyetine sahip gözleriniz varsa çektiğiniz fotoğraflarla internetten pasif gelir elde edebilirsiniz. Herhangi bir şirket ya da kurum çatısı altında olmadan tamamen kendi yeteneklerinizle ortaya çıkardığınız  fotoğraflardan para kazanmak için internette birçok site bulunmaktadır. Çektiğiniz video ve fotoğrafları bu sitelerde paylaşarak her indirme için (download) para kazanabilirsiniz.

Canva nedir? Ve Canva'da Günlük Oluşturma başlikli makalelerimizi de okumanızı tavsiye ederiz.  

Stock Fotoğrafçılık ile ilgili faydalanabileceğiniz bazı platformlar:

  • shutterstock.com
  • freepik.com
  • stock.adobe.com
  • dreamstime.com

12- Stoksuz e-ticaret (Dropshipping):

Depolamadan yapılan e-ticaret anlamına da gelen dropshipping yöntemi ile klasik e-ticaretin yüksek maliyet gerektiren aşamalarından kurtularak satışlar yapıp para kazanabilirsiniz. Bu yöntemle satıcılar ile online müşteriler arasında köprü görevi görecek online mağazalara sahip olacaksınız ve bu mağazalar üzerinden deponuz bile olmadan ürün satışları yaparak para kazanacaksınız.

Stoksuz e-ticareti öğrenirken bu işin püf noktalarını bilen uzmanlardan destek olmak oldukça önemlidir. Bu kapsamda MZN Danışmanlık (mzndanismanlik.com) tarafından verilen eğitim paketlerinden faydalanabilir ve dropshipping hakkinda bilgilendirici yazılar okuyabilirsiniz.

internetten nasıl para kazanılır


13- Anket doldurarak para kazanma:

Şirketler için pazar araştırmaları çok önemlidir. Sağlıklı ve tutarlı pazar araştırmaları için her yıl milyarlarca dolar harcanmaktadır. Ürünler veya reklamlar hakkında kendi düşüncelerinizi söyleyerek nakit para, hediye çekleri veya farklı ödüller kazanabilirsiniz.
İşlem basit! Sadece düşüncelerinizi paylasacaksiniz. Biraz para kazanmak için düşüncelerinizi paylaşmaktan daha kolay ne olabilir ki! Üstelik bunu zaman ve mekan zorunlulugu olmadan, istediğiniz zaman ve dilediğiniz yerde yapabilirsiniz. Çevrimiçi (online) anketlere katılmak internetten para kazanmanın zorlu yollarından birisi de olsa, öğrencilerin, emeklilerin ve ev hanımlarının bir hayli işine yarayacaktır. Günlük küçük miktarlarda para ve ödüller kazanmak istiyorsanız, düşünmeye değer bir seçenektir. 

Anket doldurmak oldukça basit bir işlemdir ve tamamen ucretsizdir. Tüm yapmanız gereken anket şirketlerine demografik bilgilerinizi vermektir.

En iyi ödeme yapan anketleri bulabileceğiniz bazı platformlar:


Ayrıca anket doldurarak ve 10 saniyelik reklamlar izlettirerek iyi ödemeler (ödemelerini dijital paralarla) yapan bazı platformlar:


Beklemeyin! İnternetten para kazanmaya bugün başlayın! 

Kolay Gelsin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hello to Google Translate! Goodbye to Language Barriers!

  Why Google Translate? Building a bridge between languages and connecting the world while sipping your coffee at your home, translating any...